Zobni rentgen – nepogrešljiv pripomoček vsakega zobozdravnika

zobni rentgen

Bi želeli opraviti zobni rentgen ter obenem pridobiti tudi nasvet zobozdravnika? Potem se morate obrniti na strokovnjake pri LuxDental d.o.o. Obiščite njihovo spletno stran ter pridobite ugodno ponudbo in strokoven nasvet že danes.

Zobni rentgen je naprava, ki je v okviru zobozdravstvene dejavnosti nepogrešljiva. Ko je govora o zobnem rentgenu, je govora o slikanju zob. O tem, katera slika oziroma kateri zobni rentgen je za vas najprimernejši glede na situacijo, oceni zobozdravnik. Zobozdravnik rentgensko sliko največkrat potrebuje v primeru rutinskih diagnostik prvih pregledov, na podlagi te slike nato oceni stanje zob in kostne strukture.

Prav tako je rentgensko slikanje zob potrebno v primeru poškodb, pri ocenjevanju izgube zob zaradi paradontalnih bolezni, v primeru planiranja kirurških posegov, za odkrivanje nepravilno izraščenih zob, načrtovanje ortodontskih posegov, obsežnih popravil ter preverjanje napredovanja rasti stalnih zob pri osebah, ki še nimajo vseh stalnih zob.

zobni rentgen2

Zobni rentgen lahko opravi več različnih RTG slikanj zob in sicer lokalni RTG posnetek, ki se uporablja za diagnosticiranje kariesa, slikanje zobnih kron za ugotavljanje skritega kariesa, panoramski posnetek, ki poleg zob prikaže še druge strukture zgornje in spodnje čeljusti ter v primeru parodontitisa pokaže nivo kosti, telerentgen glave, ki je potreben za odnose med čeljustmi in se uporablja pri potrebah ortodontije, ter 3D posnetek, ki se uporablja pri obsežnejših protetičnih rehabilitacijah.

Vsa rentgenska slikanja zob so, tako kot vsako drugo slikanje, popolnoma neboleča, strokovnjaki pri LuxDental pa se vedno trudijo svojim pacientom zagotoviti čim manj stresne obiske. Pozabite na strah pred zobozdravniki in si, v primeru, da potrebujete zobozdravnika, slikanje zob ali nasvet strokovnjaka, le preberite več o njihovi ponudbi, izpolnite obrazec na njihovi spletni strani ter se dogovorite za popolnoma neobvezujoč brezplačen posvet oziroma pregled.